کتاب « احیاگر یا رفرمیست؟» منتشر شد
این کتاب که از مجموعه کتاب های جریاننگاشت و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است در 71 صفحه و در 5 فصل، از سوی انتشارات دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
«احیاگر یا رفرمیست»، «از مطهری خلوصگرا تا اصلاحطلبان التقاطی»، «قلمرو دین و مواجهۀ شهیدمطهری با جریان روشنفکری دینی»، «رد شهیدمطهری بر پلورالیسم دینی» و «تمایز نگاه شهیدمطهری و روشنفکران پیرامون «روحانیت»» عناوین فصل های 5 گانه این کتاب هستند.
در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم: «اندیشههای شهید بزرگوار مطهری از جمله منابع فکری جمهوری اسلامی در ابتدای انقلاب اسلامی بوده که به بسیاری از سؤالهای نشئتگرفته از زمینه و زمانۀ خود پاسخ گفته است. پاسخهایی که همواره بخشی از سؤالات جمهوری اسلامی را دربرداشته و مورد اقبال و استناد آحاد جامعۀ اسلامی ایران بوده است. به همین جهت، استاد شهید در جامعۀ ما دارای جایگاه رفیعی است؛ جایگاهی که همواره مورد رشک و حسادت جریان روشنفکری سکولار ایران بوده است. جریانی که همیشه از سندرم بیاعتنایی مردم نسبت به خود رنج میبرد، پس از گذشت سه دهه از شهادت این استاد بزرگ، که نقطۀ کانونی اندیشههایش احیای دین در ساحت اجتماعی و کارآمدی آن در این ساحت بود، برآن شده است تا قرائتی همنظر با خود از این متفکر اسلامی ارائه دهد تا شاید از این رهگذر، بتواند توجهی را در میانۀ عموم مردم برای خود جلب نماید. این جریان که بهدنبال سازگاری دین با دنیای مدرن است و اصالت را به دنیای مدرن داده و این رسالت را از دین میخواهد که خود را با دنیای مدرن سازگار کند، تفاوتها و تمایزات آشکاری با اندیشههای شهید مطهری دارد. شهید مطهری میل بهبودخواهیاش برای جامعۀ خود، در بازگشت به دین و اسلام ناب صورتبندی شده بود و از اساس مخالف صورتبندی میل بهبودخواهی ایرانیان در جهت غربی شدن بود. وی برای این کار نیز تلاش و مجاهدت علمی بسیاری نمود. آنچه در این اندیشنامه پیش رو دارید، بررسی تمایزشناسی اندیشههای شهید بزرگوار مطهری است با اندیشههای روشنفکران سکولار»
پیام سیستم
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.