عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم اظهار داشت: دشمنيهاي شياطين با نظام اسلامي، منحصر به دولتهاي خارجي نيست؛ در داخل كشور خودمان هم شاگردان شياطين هستند كه از آن شياطين الهام ميگيرند؛ آنها هم بهصورتهاي مختلفي اين نظام را تضعيف ميكنند گاهي آگاهانه و با كمال پررويي و بيشرمي و گاهي هم در اثر جهل و كماطلاعي و كمبصيرتي.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ديدار با جمعي از خواهران در مشهد مقدس با اشاره به اينكه سعادت دنيا و آخرت انسان در گرو پيروي از انبياست، ادامه داد: نه تنها اجر اخروي و بهشت جاودان پاداش زندگي پيروي از ايشان است؛ بلكه راحتي همين زندگي دنيا نيز بدون تبعيت از اين بزرگواران ميسر نخواهد بود.
حضرت آيتالله مصباح با اشاره به اينكه هميشه در مقابل انبيا، اكثريت مردم به مخالفت برخاستند، افزود: ولي پيغمبران با آن سعه صدري كه خدا به آنها داده بود و با علم و صبر و شكيبايي و تحمل سختيها و رنجها، تا لحظات آخر از دعوت انسانها، دست برنميداشتند.
ايشان با بيان اينكه موفقيتهايي كه براي انبيا در طول تاريخ فراهم شد، سيري پلكاني داشتهاست، خاطر نشان كرد: در ابتدا، شرايط ساده بود، درا ين شرايط، دستوراتي كه داده ميشد نيز دستورات سادهاي بود و به دنبال آن مخالفتهايي نيز كه با ايشان ميشد، با وسايل و ابزارهاي ساده بود، اما با رشد تدريجي بشر و آشنايي انسان با علوم و صنايع، كار انبيا نيز پيچيدهتر شده و دشمنيها نيز سختتر گرديد.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم ادامه داد: كساني كه به مقتضاي سنشان از اوائل انقلاب خاطراتي دارند، ميدانند چه مشكلاتي اكنون به وجود آمده كه در اوائل انقلاب اثري از آنها نبود و حتي به ذهنها نيز خطور نميكرد. براي مثال در اوايل انقلاب، اصلا كسي حتي تصوري از اين شيطنتهايي كه از راه رسانههاي مجازي انجام ميگيرد، نداشت.
ايشان با اشاره به اينكه شياطين جن و انس با تمام توان و با استفاده از همه تجربههايي كه در طول هزاران سال اندوختهاند تلاش خود را براي خاموش كردن دعوت انبيا متمركز كردهاند، ادامه داد: خداي متعال در اين دوران لطفي را در حق مسلمانها و همه انسانيت انجام داد و آن قيام حضرت امام(ره) بود. اقران و شاگردان ايشان و حتي از بستگان ايشان نيز كسي باور نميكرد كه ايشان در مدت كوتاهي به چنين موفقيتي دست پيدا كند و اين جهش عظيم را در كل جامعه انساني به وجود بياورد.
استاد اخلاق حوزه و دانشگاه ادامه داد: تبيين اهميت اين انقلاب و بركاتش از عهده بنده و امثال بنده خارج است؛ خدا را شكر ميكنيم كه ما در اين زمان آفريده شدهايم و شاهد اين پديده اعجازگونه هستيم؛ بعد از وفات امام(ره) نيز كسي متصدي اين مقام شد كه در روي زمين بهتر از او براي اين كار سراغ نداريم. اين هم لطف ديگري از خدا بود كه اگر شبانهروز فقط شكر همين نعمتها را بهجا بياوريم حق آن ادا نخواهد شد.
ايشان با اشاره به اينكه در مقابل جمهوري اسلامي، بزرگترين كشورهاي دنيا قرار دارند كه از ثروت فراوان و تكنولوژي پيشرفته و ساير امكانات چيزي كم ندارند، افزود: همه دشمنيها براي از بين بردن نظامي است كه تحقق آن خواست خدا و آروزي انبيا بود.
آيتالله مصباح ادامه داد: البته دشمنيهاي شياطين با نظام اسلامي، منحصر به دولتهاي خارجي نيست؛ در داخل كشور خودمان هم شاگردان شياطين هستند كه از آن شياطين الهام ميگيرند؛ آنها هم بهصورتهاي مختلفي اين نظام را تضعيف ميكنند گاهي آگاهانه و با كمال پررويي و بيشرمي و گاهي هم در اثر جهل و كماطلاعي و كمبصيرتي.
ايشان برخي كجفهميها در بين خوديها و مسلمانان را از ديگر مشكلات جامعه اسلامي دانست و افزود: البته اين كجفهميها از زمان ظهور پيامبرصلياللهعليهوآله، در دو طرف افراط و تفريط مشكلاتي براي دعوت پيغمبر اكرم و بعد هم ائمه اطهار بهوجود ميآورد. البته در كنارش هم كساني بودند كه آگاهانه و از روي عناد و گاهي بهصورت منافقين كه مسؤوليتهاي خاصي را به دست ميآوردند، اين خيانتها را نسبت به اسلام مرتكب ميشدند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه بحمدالله اكثريت مردم ما اين توطئهها را شناخته و خيانتها را درك ميكنند، ادامه داد: ولي بالاخره شيطاني كه قسم خورده است كه همه را گمراه كند، به همين راحتي دستبردار نيست؛ لذا كساني كه اين مسائل را بهتر درك ميكنند و توطئههاي شيطان را بهتر ميشناسند، مسؤوليت بزرگي درباره ديگراني دارند كه در معرض توطئههاي شياطين هستند.
ايشان نگاه افراط و تفريطي به جايگاه زن در اجتماع را يكي از كج فهميهايي دانست كه حتي بين مؤمنان رواج داشت و گفت: كساني با نيتهاي خير ميگفتند: اصلاً زن در جامعه نبايد به فعاليتهاي اجتماعي بپردازد؛ وظيفه زن، محصور در محيط خانه است و بايد فقط كار خانه را انجام بدهد. اين يك فرهنگي تثبيت شده در اذهان بود كه به آساني قابل مبارزه نبود؛ در حالي كه آيات قرآن صريحاً برخلاف اين گرايش دلالت دارد.
علامه مصباح، خاطر نشان كرد: اين نوع نگاه به زن در طول هزار سال مانع از اين بود كه نصف جمعيت كشور اسلامي ما، به آن نقشي كه دارند توجه كنند و مسؤوليت خودشان را ايفا كنند.
اين مفسر قرآن كريم با اشاره به آياتي از قرآن افزود: در اجتماعيترين و سياسيترين كارها آيهاي در خصوص زنها وجود دارد؛ وقتي پيغمبر اكرم از مكه به مدينه مهاجرت كردند؛ كساني كه ايمان آورده بودند نيز تحت فشار كفار، مخفيانه مهاجرت ميكردند؛ در بين ايشان زنان هم وجود داشتند. در آن زمان رسمي شدن عضويت در يك جامعه به وسيله بيعت صورت ميگرفت؛ خدا در آيه قرآن حتي به بيعت زنان و قبول بيعت آنها از سوي پيامبرصلياللهعليهوآله در صورت تعهد ايشان به پذيرش احكام اسلام تصريح ميكند. طبيعتا اين مساله، كار فردي و داخل خانه نبود، بلكه سياسيترين كارهاي اجتماعي بود؛ اين از ابتداي اسلام وجود داشت.
ايشان با بيان اينكه ممكن است در مواردي، هريك از زن و مرد بر اساس ويژگيها و آمادگيهاي جمسي و روحيشان، وظايف خاصي داشته باشند، اما در اصل تقرب و سعادت فرقي با هم ندارند، ادامه داد: برخي كارها فقط از عهده زنان برميآيد؛ وظايفي كه بر عهده زنان نهاده شد، مطابق با روح و جسم و فطرت آنهاست، اما در آن چه موجب تقرب به خدا و سعادت آخرت و زندگي ابدي ميشود، بين مرد و زن هيچ فرقي نيست. اين است كه طبق آيات قرآن برخي زنان الگوي همگان حتي مردها هستند؛ همسر فرعون و حضرت مريم از جمله اين زنان هستند.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به وجود فرهنگهاي غلط در جهت افراط يا تفريط اظهار داشت: امروز هم به بهانه تساوي زن و مرد، از زن بهعنوان وسيلهاي براي شهوتراني مردها استفاده ميشود. از آن طرف گاهي گفته ميشد كه زن بايد علاوه بر چادر و مقنعه، روبنده نيز داشته باشد! چه كسي گفته است اين امر شرعا واجب است؟! برخي از اين نگاهها سبب ميشد كه بسياري از خانمها در استفاده از مزاياي زندگي اجتماعي از جمله تحصيل و كارهاي ديگر محروم شوند. اين در حالي است كه در صدر اسلام نيز خانمها در كارهاي اجتماعي شركت داشتند؛ حتي در جنگها حضور مييافتند و زخميها را پرستاري ميكردند.
ايشان با تأكيد مجدد بر اينكه يكي از آفات بزرگي كه مانع استفاده از معارف اسلام و بركات دين خدا شده، كج فهميهاي افراطآميز يا تفريطآميزي است كه از ناحيه خود مسلمانان بوده است، افزود: جلوگيري از اين افراط و تفريطها،خود نوعي جهاد است؛ چرا كه سبب ميشود چهره واقعي دين نمايان شده و كساني به اسلام گرايش پيدا كنند.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) يكي از بركات انقلاب كه از آغاز آن وجود داشت را حضور چشمگير زنان دانست و افزود: حتي در بسياري از موارد، خانمها مؤثرتر از آقايان بودهاند. خيلي از مرداني كه به تظاهرات و مبارزه با شاه آمده بودند با راهنمايي و هدايت زنان بود؛ حتي بنده به ياد دارم كه برخي زنان به همسرانشان گفته بودند شما خانهداري كنيد و ما به مبارزه و تظاهرات ميرويم و همين سبب خجالت مردها و در نتيجه حضور آنها در ميدان شده بود.
اين استاد اخلاق حوزه علميه قم، جدا كردن مسائل اجتماعي و سياسي از دين را يكي ديگر از كج فهميهاي مسلمانان دانست كه از صدر اسلام نيز وجود داشته است و ادامه داد: هنوز جنازه پيغمبر اكرمصلياللهعليهوآله دفن نشده بود كه اين مساله در بين مسلمانها ايجاد شد كه كار دين مربوط به رابطه انسان با خداست و مسائل دنيايي و اجتماعي مردم ربطي به دين ندارد. اصلا كاري به اين نداشتند كه هفتاد روز قبل پيامبرصلياللهعليهوآله، حضرت عليعليهالسلام را بهعنوان ولي بعد از خود معرفي كرده است؛ يعني اصلا ذهنيتي وجود نداشت و لذا خودشان براي تعيين خليفه اقدام كردند.
ايشان با اشاره به اينكه حتي حدود پانصد سال بعد از ظهور اسلام نيز همين فكر ادامه يافت و كمكم با هوشياري و زمينهسازي خواجه نصيرالدين طوسي، صفويه بهعنوان يك حكومت شيعي تشكيل شد، ادامه داد: اما اين تفكر كه حكومت و مسائل اجتماعي به علما و دين ربطي ندارد، همچنان در ذهن مردم وجود داشت؛ كسي كه جرأت كرد اين سد را شكسته و با تمام صراحت و قاطعيت با اين كجانديشي مقابله كند، امام(ره) بود كه امروز اين ميراث امام(ره) به دست ما رسيده است. امام(ره) خوندلها خورد تا اين مطلب را حتي در محيطهاي فقهي جا بيندازد.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به اينكه نعمت عظيم نظام اسلامي كه در رأس آن يك فقيه عالم بهعنوان نائب امام زمان(عج) قرار داشته باشد، از بركات حركت امام(ره) بود، ادامه داد: بايد مراقب بود؛ چرا كه شياطين سعي ميكنند اين خدمت امام(ره) به اسلام و همه مسلمين سراسر عالم را كمرنگ كند؛ اگر ميبينيد بسياري از فشارهاي اقتصادي صنعتي، تحريمها و چيزهاي ديگر وارد ميشود، دليل اولش اين است كه مساله ولايتفقيه از بين برود؛ چرا كه ولايتفقيه تنها مانع تسلط دشمنان است.
ايشان با اشاره به اينكه امروز در بسياري از جوامع اسلامي حتي در زادگاه اسلام، حاكماني بر سركارند كه دستنشانده آمريكا هستند، افزود: آنچه كه راه نفوذ و تسلط دشمنان را گرفته است، همين ولايت فقيه است؛ اما با اين همه اهميت، باز هم حتي در بين انسانهاي خوب، كج فهميهايي در اين زمينه وجود دارد.
آيتالله مصباح ادامه داد: شايد اگر برخي از فروع فقهي مورد توجه قرار نميگرفت و اثبات نميشد، اصل اسلام ضربه چنداني نميخورد؛ اما وقتي مساله ولايتفقيه و حكومت اسلامي ضربه بخورد، اساس هويت جامعه اسلامي از بين ميرود. لذا در همين دوران اخير تمام انديشمندان سياسي جهان تصريحاً يا تلويحاً اعتراف كردند آن چه باعث شكست آمريكا و اروپاييها شد فكر ولايتفقيه، بود. اگر او نبود هيچ كدام از اين پيشرفتها حاصل نميشد.
ايشان افزود: ولايتفقيه عمود خيمه اسلام است كه هرقدر اين عمود محكمتر شود، اميد بقاي اسلام و گسترش و رواج و شكوفايي اسلام در عالم بيشتر خواهد بود.
علامه مصباح يزدي با اشاره به نظر امام(ره) مبني بر جمهوري اسلامي نه يك كلمه كمتر و نه يك كلمه بيش تر، افزود: 98 درصد مردم نيز به جمهوري اسلامي رأي دادند؛ هر چند در كشور، اديان ديگر هم وجود دارند و حقوقشان محترم است و حفظ جان و مال و امنيت آنها نيز بر عهده نظام است، اما سخن در اين است كه هويت اسلام با تشكيل حكومت عجين است و نميتوان آنها را از هم جدا دانست.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به فرمايش امام(ره) افزود: فراموش نكنيد كه عزت دنيا و آخرت شما، در سايه اسلام و حكومت اسلامي است كه عمود آن مساله ولايتفقيه است؛ امام(ره) فرمود: ولايتفقيه را حفظ كنيد تا هيچ كسي نتواند با شما مبارزه كند؛ حقوق شما را از بين ببرد؛ اين نظام، ضامن حفظ حقوق حتي غيرمسلماناني است كه در ذمه اسلام زندگي ميكنند و در سايه حكومت اسلامي حقوقشان بهتر از همه كشورهاي ديگر تأمين ميشود