حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ 20 جماد ثاني 1446 Saturday, 21 December , 2024 ساعت ×
وحدت حوزه و دانشگاه هم‌افزایی برای آینده‌ای روشن/ این وحدت، انسان می‌سازد
21 دسامبر 2024 - 13:52
شناسه : 5193
بازدید 4
0
رئیس حوزه‌های علمیه استان گلستان

رئیس حوزه‌های علمیه گلستان با تأکید بر ضرورت همکاری حوزه و دانشگاه گفت: رسالت مشترک این دو نهاد انسان‌سازی است و برای تحقق این هدف باید از توانایی‌های یکدیگر به‌صورت هم‌افزا استفاده کنند. وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از مفاهیم بنیادین انقلاب اسلامی، تجلی‌گاه هم‌گرایی دو نهاد فکری و علمی است که هر […]

ارسال توسط : منبع : ایسنا/گلستان
پ
پ

رئیس حوزه‌های علمیه گلستان با تأکید بر ضرورت همکاری حوزه و دانشگاه گفت: رسالت مشترک این دو نهاد انسان‌سازی است و برای تحقق این هدف باید از توانایی‌های یکدیگر به‌صورت هم‌افزا استفاده کنند.

وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از مفاهیم بنیادین انقلاب اسلامی، تجلی‌گاه هم‌گرایی دو نهاد فکری و علمی است که هر کدام در طول تاریخ فرهنگی و اجتماعی ایران نقشی بی‌بدیل ایفا کرده‌اند. حوزه‌های علمیه به عنوان نماد علوم دینی و تعالیم معرفتی، و دانشگاه‌ها به عنوان پایگاه تولید دانش مدرن و علوم تجربی، در دو مسیر موازی پیش می‌رفتند.

با وقوع انقلاب اسلامی، ضرورت پیوند میان این دو نهاد برای تحقق تمدن‌سازی اسلامی و حرکت به سوی پیشرفت متوازن و متعالی بیش از پیش احساس شد. این وحدت نه تنها به معنای تعامل سازنده میان دانش‌های تجربی و علوم دینی است، بلکه هدفی والاتر را دنبال می‌کند؛ ایجاد بستری برای پرورش انسان‌هایی اندیشمند، متعهد و آگاه که بتوانند نیازهای جامعه معاصر را با تکیه بر اصول دینی و دستاوردهای علمی برطرف کنند.

وحدت حوزه و دانشگاه، تقابل سنت و مدرنیته را به هم‌افزایی سنت و عقلانیت تبدیل می‌کند و به این ترتیب زمینه‌ساز توسعه پایدار و هویت‌مدار جامعه ایرانی می‌شود. چنین وحدتی، نه تنها یک شعار، بلکه ضرورتی برای گفتمان‌سازی در عرصه علم و فرهنگ کشور به شمار می‌آید.

در این راستا خبرنگار ایسنا گفت‌وگویی با رئیس حوزه‌های علمیه استان گلستان داشته که در ادامه به آن می پردازیم:

محمدرضا ابراهیمی‌فر امروز سه شنبه ۲۷ آذرماه در گفت‌وگو با ایسنا به اهمیت ارتباط حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ارتباط بین حوزه و دانشگاه در سطح کلان خوب است اما کافی نیست.

وی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد ارتباطی وسیع‌تر، عمیق‌تر و نزدیک‌تر بین بدنه حوزه و دانشگاه هستیم، ادامه داد: نشست‌ها و همایش‌ها بین رؤسای دانشگاه و حوزه‌ها لازم اما ناکافی است.

رئیس حوزه‌های علمیه گلستان با اشاره به اینکه اگر به همین مقدار ارتباط بسنده کرد به نتیجه و انتظار دلخواه نخواهیم رسید، اذعان کرد: باید ارتباط در بدنه اصلی دانشگاه و حوزه شکل بگیرد و به سمتی برویم که دانشجویان و طلاب در همه سطوح این ارتباط و پیوند را احساس کنند.

رسالت دانشگاه و حوزه تربیت انسان کامل از طرق و ابعاد مختلف است

ابراهیمی‌فر با بیان اینکه ارتباط زمانی محقق می‌شود که دانشگاهیان و حوزویان رسالت مشترک خود را با همکاری تعریف کرده و به سمت جلو حرکت کنند، تصریح کرد: رسالت و هدف هر دو نهاد تربیت انسان کامل از طرق و ابعاد مختلف است.

وی با تاکید براینکه هیچگاه هدف دانشگاه‌ها رشد صرف یک نیروی فنی نبوده است، خاطرنشان کرد: هدف دانشگاه‌ها تربیت انسانی است که هم در بعد فنی و هم در بعد معنوی رشد پیدا کند، همچنین حوزه علمیه نیز همین هدف را در ابعاد معنوی دنبال می‌کند.

رئیس حوزه‌های علمیه گلستان تفاوت این دو نهاد را در توانمندی‌ها و عرصه‌های فعالیت‌شان دانست و افزود: این تفاوت‌ها می‌تواند وحدت بیشتری را ایجاد کند چراکه این وحدت زمانی ارزشمندتر می‌شود که برای تحقق هدف مشترک از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بهره برد.

ابراهیمی‌فر با اشاره به اینکه آینده پیش روی ما مسیری پر پیچ‌وخم دارد، اظهار کرد: در این شرایط حوزه و دانشگاه باید با در کنارهم بودن و بهره‌مندی از ظرفیت یکدیگر به‌صورت هم‌افزا آینده‌ای روشن برای خودشان رقم بزنند.

وی به موانع موجود در این مسیر اشاره کرد و گفت: لازمه تحقق این وحدت برطرف‌سازی موانع و شبهاتی است که میان حوزه و دانشگاه وجود دارد.

دانشگاه‌ها به فضای معنوی و روحیه انسان‌سازی حوزه نیاز دارند

این مقام مسئول یکی از مهم‌ترین موانع را حس بی‌نیازی این دو نهاد از یکدیگر دانست و ادامه داد: دانشگاه‌ها به فضای معنوی و روحیه انسان‌سازی حوزه نیاز دارند و حوزه نیز باید از ظرفیت‌های عرصه‌های مختلف علم و فناوری دانشگاه در امور خود استفاده کند.

ابراهیمی‌فر یکی دیگر از موانع مهم را عدم شناخت صحیح این دو نهاد از یکدیگر برشمرد و افزود: اگر هر دو نهاد بتوانند شناخت درستی از ظرفیت‌ها و فعالیت‌های یکدیگر داشته باشند این وحدت به‌طور مؤثرتری محقق خواهد شد.

وی در پایان تأکید کرد: با رفع موانع و تبیین صحیح نیازمندی‌های مشترک می‌توان ارتباط عمیق و مؤثری میان حوزه و دانشگاه برقرار کرد که این همکاری موجب می‌شود هر دو نهاد رسالت مهم خود یعنی تربیت انسان کامل را به‌خوبی محقق کنند و آینده‌ای روشن و هم‌افزا برای کشور رقم بزنند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.