حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳ 29 جماد ثاني 1446 Monday, 30 December , 2024 ساعت ×
«دوگانه مقاومت (میدان) و مذاکره»
17 دسامبر 2024 - 10:36
شناسه : 5190
بازدید 7
0

یکی از مهم‌ترین دوگانه‌هایی که از ابتدای پیروزی انقلاب و به ویژه در ۶ سال گذشته سپهر سیاسی، کشور را مشغول کرده و به صورت‌بندی جریان‌های سیاسی و تولید ادبیات و شکل‌گیری گفتمان منجر شده، دوگانه «مذاکره (سازش) – مقاومت» است. (تسنیم به نقل از روزنامه: وطن امروز) به طور خیلی خلاصه مقاومت یعنی «دفاع […]

ارسال توسط : نویسنده : محمد دیلم‌کتولی
پ
پ

یکی از مهم‌ترین دوگانه‌هایی که از ابتدای پیروزی انقلاب و به ویژه در ۶ سال گذشته سپهر سیاسی، کشور را مشغول کرده و به صورت‌بندی جریان‌های سیاسی و تولید ادبیات و شکل‌گیری گفتمان منجر شده، دوگانه «مذاکره (سازش) – مقاومت» است. (تسنیم به نقل از روزنامه: وطن امروز)

به طور خیلی خلاصه مقاومت یعنی «دفاع مقدس و استواری و پایداری ملت بزرگ ایران در برابر متجاوزین و ندادن یک وجب از خاک ایران» و مذاکره یعنی «برجام و بِده بِره‌های مشهور در آن».

مساوی دانستن این دو گفتمان و تنزل دادن مقاومت با آن همه دستاورد میدانی و حتی دیپلماتیک با مذاکره، محصول ناپختگی سیاسی و عملیات فریب است.

نقطه قوت طرح‌کنندگان این دوگانه فهم عوام در «دیده شدن دستاورد میدانی مذاکرات و به چشم نیامدن پیروزی‌های میدان مقاومت» است.

دستگاه دیپلماسی با ساز و برگ رسانه‌ای خود بر روی کلمه کلمه مذاکرات و اظهارات مسئولان مذاکره‌کننده قفل کرده و پوشش گسترده رسانه‌ای به آن‌ها می‌دهد و این در حالی است که خون مقدس شهدای میدان مقاومت (دفاع مقدس، حرم، امنیت و …) نه تنها دیده نمی‌شود بلکه بنابر مصالح دیپلماسی پوشانده می‌شود.

ابزار رسانه، کوچکترین حرکت دیپلمات‌ها حتّی سُرفه‌های آنها را نشان از قُوّتشان در مذاکره می‌داند و با اشکال مختلف آن را پوشش گسترده‌ای می‌دهد، ولی جهاد مجاهدان در صحنه نبرد با دشمنان را «صحنه خشن» و برای سلامت روان جامعه زیان‌آور تشخیص می‌دهد.

در حالی که دستاورد مذاکره در برجام «تقریبا هیچ» بوده ولی کمترین سود دریافتی از مقاومت «رفع تهدیدات، آزاد کردن خاک سرزمین‌های اسلامی از اشغال متجاوزین، تبدیل بحران‌ها به فرصت‌ها، قویتر شدن کشور، شکستن ابهت پوشالی دشمن و صدها دریافتی نقد دیگر» بوده است.

نکته اساسی اینست که طراحان دوگانه (مقاومت «میدان» و مذاکره «دیپلماسی») با جَعل واژگان، مقاومت را به «جنگ» و مذاکره را به «صلح» تعبیر کرده و «عملیات فریب» وبویژه «عوام فریبی» را انجام می‌دهند.

مقام معظم رهبری در این زمینه می‌فرماید: «برخی تلاش می‌کنند «پادزهرجنگ» را «مذاکره» معرفی نمایند. یعنی می‌گویند برای اینکه درگیر جنگی ویرانگر نشویم، چاره‌ای جز مذاکره نداریم و بر همین اساس منتقدان مذاکره را طرفدار جنگ معرفی می‌نمایند.»  در حالی که نَه در بازی واژگان مقاومت به معنی جنگ است و نَه در کف میدان.

رفتار «سردار دلها و فرمانده شجاع مقاومت حاج قاسم سلیمانی» هم در «صحنه‌های دفاع مقدس»، هم در «میدان مقاومت فلسطین و لبنان» و هم در «مقابله با تهدید داعش» ایجاد کننده زیباترین، جذابترین و باشکوه‌ترین صحنه‌های اخلاقی، انسانی و مردم‌پسند شد که از آن به عنوان «مکتب شهید سلیمانی» نام می‌برند.

مقاومت یا بازدارندگی لزومأ «نبرد» نیست، مقاومت مدیریت صحنه‌های نظامی و سیاسی برای جلوگیری از وقوع جنگ است و البته اگر علیرغم تلاش مبتنی بر بازدارندگی، جنگ در بگیرد، مقاومت از گزینه‌های متعدد خود برای کوتاه کردن زمان جنگ و کاهش آسیب‌پذیری خود و نیز وارد کردن ضربات قاطع به دشمن برای وادار کردن آن به آتش‌بس استفاده می‌کند.

نکته پایانی این که، گفتمان غالب در بیانات مقام معظم رهبری «سودمندتر بودن مقاومت نسبت به مذاکره» است.

مقام معظم رهبری در این باره تاکید دارند که: «عزیزان من! یک نکته این است که هدف مقاومت عبارت است از رسیدن به نقطهٔ بازدارندگی. هم در اقتصاد، هم در مسائل سیاسی کشور، هم در مسائل اجتماعی، هم در مسائل نظامی باید به نقطه‌ای برسیم که این نقطه بازدارنده باشد، یعنی بتواند جوری خود را نشان بدهد که دشمن را از تعرّض به ملّت ایران در همهٔ زمینه‌ها منصرف کند؛ دشمن ببیند فایده‌ای ندارد و با ملّت ایران نمی‌تواند کاری بکند. ما امروز در بخش نظامی تا حدود زیادی به این بازدارندگی رسیده‌ایم.»

«این درخت عظیم، این شجرهٔ طیّبه، شجرهٔ طوبیٰ، روزبه‌روز اقتدار پیدا کرده؛ این بنای مستحکم، هر روز مستحکم‌تر از گذشته خودش را به رخ دشمن می‌کشد. آن وقت اینجا است که واژهٔ مقاومت معنا پیدا می‌کند؛ اینکه ما می‌گوییم «نیروهای مقاومت، جریان مقاومت، جبههٔ مقاومت»، یعنی این؛ یعنی یک حقیقتی به نام اسلام در دوران معاصر سر بلند کرده است که این حرکت عظیم اسلامی، صد سال پیش، پنجاه سال پیش نبود، امروز وجود دارد که گریبان نظام سلطه را محکم می‌گیرد و برای آزادی و عدالت اقدام می‌کند؛ این به وجود آمده؛ آن‌ها هر توانی که دارند، می‌خواهند در مقابل این به خرج بدهند که این را عقب برانند؛ اینجا است که «فَلِذٰلِکَ فَادعُ وَاستَقِم»؛ هم دعوت لازم است، هم استقامت لازم است؛ مقاومت یعنی این.

۱۳۹۸/۰۹/۰۶

«همین چند روز اخیر، یکی از این حضرات راجع به تحریم‌های ایران که صحبت شده، در یک برنامه‌ای که در تلویزیون ما هم پخش شد، اعلان می‌کند که تا وقتی‌که جمهوری اسلامی ایران طرف‌دار «مقاومت» در منطقه است و به مقاومت در منطقه کمک میکند، تحریم‌ها معلوم نیست درست تکان بخورد؛ ببینید! این همان چیزی است که من بارها و بارها می‌گفتم… »

«ما برای اینکه با تحریم مقابله کنیم چه‌کار باید بکنیم؟ اوّلِ صحبت عرض کردم که یک دوراهی‌ای را دشمن نشان می‌دهد به ما؛ می‌گوید یا بیایید تسلیم آمریکا بشوید و هر چه او می‌گوید گوش کنید، یا فشار و تحریم ادامه پیدا می‌کند؛ این یک دوراهی است که گفتیم غلط و دروغ است» ۱۳۹۵/۰۱/۰۱

نقطه محوری در بیانات مقام معظم رهبری که هزینه‌تر بودن مقاومت نسبت به مذاکره و سازش است. معظم له موکدأ فرمودند: «مقاومت هزینه دارد اما هزینهٔ سازش و تسلیم، ازهزینهٔ مقاومت به مراتب بیشتر است.»

و سخن ملموس حضرت آقا، فرموده وی در دیدار با بشار اسد رئیس جمهور سوریه است: «بعد از سخنان آقای «بشار اسد»، رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند: «سخنان شما نکات مهمی داشت اما یک نکته برای من مهمتر بود و آن موضوعی است که تاکید کردید و گفتید «ما هرچه عقب بنشینیم طرف مقابل جلو می‌آید»، در این موضوع هیچ تردیدی وجود ندارد و این، شعار و اعتقاد ما در طول بیش از ۴۰ سال گذشته بوده است. »

که نتیجه مذاکره و اعتماد به غرب و تَرک مقاومت را در سرنوشت بشار اسد و فروپاشی سوریه می‌توان ملاحظه کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.