حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ 23 جماد أول 1446 Sunday, 24 November , 2024 ساعت ×
تغییر دستور کار اصلاح طلبان؛ از ادعای «حاکمیت یکدست» به پروژه «اختلاف‌ افکنی» +جزئیات
27 ژوئن 2022 - 8:00
شناسه : 4108
بازدید 486
15
خطای عمدی در اشتباه گرفتن وظیفه نظارت با اختلاف

اصلاح طلبان در حالی این روزها سعی دارند با موضوعاتی مانند استیضاح وزراء و نظارت بر دولت میان دو قوه مجریه و مقننه اختلاف افکنی کنند که پیشتر ادعای حاکمیت یکدست و همراهی تام و تمام قوا را مطرح می‌کردند. اصلاحات که مانند یک قمارباز همه چیز خود را از دست داده است و حالا […]

ارسال توسط : منبع : جهان نيوز
پ
پ

اصلاح طلبان در حالی این روزها سعی دارند با موضوعاتی مانند استیضاح وزراء و نظارت بر دولت میان دو قوه مجریه و مقننه اختلاف افکنی کنند که پیشتر ادعای حاکمیت یکدست و همراهی تام و تمام قوا را مطرح می‌کردند.

اصلاحات که مانند یک قمارباز همه چیز خود را از دست داده است و حالا از دور شاهد مدیریت کشور است، سعی می‌کند با ایجاد خدشه و لزوما اختلاف افکنی میان مدیران حاضر کشور ‌به اهداف سیاسی خود یعنی ناکارآمد نشان دادن دولت و قوای دیگر برسد.

بر این اساس اعضای این جریان سیاسی با اظهار نظرهای معنادار خود سعی می کنند تخم اختلاف افکنی را میان برخی مدیران کشور بکارند. در همین رابطه اصلاح طلبان بر سر استیضاح وزیر صمت موضوع اختلاف افکنی میان مجلس و دولت را  پیش گرفته‌اند. اخیرا علی‌محمد نمازی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید: « حتما باید استیضاح انجام شود. اگر استیضاح انجام نشود معلوم خواهد شد که مجلس به ادعاهای خود دقت ندارد. مجلس نباید از کنار این موضوع عبور کند.»

نمازی و با تحریک مجلس به استیضاح فاطمی امین خاطر نشان کرد: «اتفاقی که برای عبدالملکی افتاد به اعتبار مجلس اضافه کرد چون او مجبور به استعفا شد. اگر در قضیه فعلی روال به همین صورت ادامه یابد و فاطمی امین استعفا ندهد، مجلس باید استیضاح را پیش ببرد و در غیر این صورت به اعتبار خود لطمه وارد خواهد کرد.»

در حالی که اصلاح طلبان همواره با موضوع «حاکمیت یک دست» سعی می کردند فضای سیاسی کشور را بدون منتقد نشان دهند و جدیت دولت و مجلس برای رفع مشکلات و پیش بردن امور را خدشه دار کنند و خصوصا برچسب همراهی همیشگی را به مجلس بچسبانند این روزها پروژه اختلاف افکنی را در این حوزه پیگیری می کنند.

روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «هوای ابری میان بهارستان و پاستور» نوشت:‌«نگاهی به رویکردها و اظهارات برخی کارشناسان و چهره‌های سیاسی در حدفاصل یک سال گذشته در خصوص نوع ارتباط دولت و مجلس به وضوح نشان می‌دهد که برخی بسیار زودتر از اینها پیش‌بینی می‌کردند که ماه عسل دولت و مجلس چندان به دراز نکشد و حتی در همان سال اول نیز با یکدیگر به اختلاف نظر بخورند.»

این روزنامه افزود: «به نظر می‌رسد مسیر برخی حامیان دولت درحال تغییر کردن است و عملکرد دولت رئیسی آنها را سمتی برده است که در کنار مردم به جمع منتقدین بپیوندند و شاید از دل این انتقادات فراکسیونی از منتقدین دولت در مجلس یازدهم شکل گیرد.»

اصلاح طلبان در این حوزه وظیفه نظارتی مجلس بر اقدامات دولت را نادیده گرفته و از آن به اختلاف میان دو قوه حکایت می کنند و در جنگ روایت‌ها این جریان سیاسی سعی دارد دو قوه را به سمت اختلافات هدایت کند و دستکم در میان افکارعمومی این ذهنیت را ایجاد کنند. این موضوع در سئوال از وزرا به خوبی مشهود است.

این پروژه تخریب دوسویه با آغاز سال جاری شروع شده است کما اینکه روزنامه روزنامه شرق در همین رابطه در مطلبی نوشت: «خط‌ونشان بهارستان برای پاستور با شروع سال جدید شدت گرفته و در روز نخستین جلسه صحن علنی در قرن جدید، ۳۳ تذکر نمایندگان به رئیسی خبرساز شد و ۱۹۰ نماینده نیز با ارسال نامه‌ای به رئیسی، بر انتظارات خود در احیای برجام برای چندمین‌بار تأکید کردند. در این میان، بحث استیضاح وزرا نیز به صورت جدی پیگیری شد.»

در ادامه این مطلب آمده است: «با شروع سال جدید و ارسال چندباره نامه نمایندگان معترض به احیای برجام، این نگاه حمایت از دولت در حال رنگ‌باختن است. گویی در وزن‌کشی سیاسی نمایندگان، وزنه تندروها اگر سنگین‌تر هم نباشد، سروصدایشان به میزانی بلند است که صدای نمایندگان معتدل شنیده نشود.»

جالب اینجاست این جریان سیاسی تنها به تخریب دولت و مجلس علیه یکدیگر دست نمی زند بلکه در این راستا سعی دارد قوه قضائیه را نیز در این حوزه وارد معرکه اختلاف افکنی کند.

در همین رابطه، رسانه‌های اصلاح طلب با کنایه از مدیریت اژه‌ای تعریف کرده و اینگونه قصد دارند دو قوه را در مقابل یکدیگر قرار دهند. در همین راستا، محمد مهاجری در روزنامه اعتماد نوشت:‌ «به‌عنوان تجربه بنگرید به مدیریت رسانه‌ای قوه قضائیه در دوره جدید. آیا دیده‌اید حتی یک بار به دوران رئیسی (رئیس قبلی قوه) حمله شود؟ قطعاً نه. نتیجه چه شده؟ این شده که دستگاه دادگستری توانسته ثابت کند چند سر و گردن از دوره آقای رئیسی فراتر است. البته اقدامات راهبردی آقای محسنی‌اژه‌ای و کاستن از ضعف‌های گذشته مؤثر بوده اما بخش مهمی از آن نیز به خاطر پرهیز از بدگویی به گذشته است.»

جالب اینجاست که طرفداران دولت قبل عدم گلایه از دولت‌ روحانی را به دولت رئیسی توصیه می کنند این درشرایطی است که تنها در دو سال اول دولت روحانی سیل تخریب ها در رسانه‌های اصلاحات علیه دولت گذشته آن جاری بود و حتی عنوان می شد که دو سال مردم منتظر «آواربرداری» دولت روحانی باشند. اما حالا با همه مشکلات دولت روحانی مطرح می کنند که نباید از آن دوران حرفی به میان آورد!

این درحالی است که سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه در حال حرکت رو به جلو هستند و در مواردی همچون جلوگیری از طبیعت خواری و … دو قوه قضائیه و مجریه با یکدیگر همکاری مناسبی داشتند.

در همین رابطه حجت الاسلام اژه ای رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه همکاری با دیگر قوا در موضوع تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز انجام می‌شود، می گوید: تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز را از قوه قضائیه شروع کردیم، دولت هم از خودش شروع کرد. قبلا چون این هماهنگی بین دولت و قوه قضاییه نبود این قسم کارها  انجام نمی شد.

بنابراین سه قوه نه تنها به سطح همکاری پایدار در عین نظارت بر یکدیگر رسیده اند بلکه نواقص گذشته را نیز در حوزه عدم همکاری در موضوعات مختلف رفع کرده اند و ادعای اصلاح طلبان فقط یک تاکتیک سیاسی برای ایجاد ذهنیت منفی در جامعه است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.